הפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת, חלק רביעי

הגורמים להפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת, המשך 3:

גורמים נוירו ביולוגיים המובילים למצב של הפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת:

סוגיות שונות בתחום הנירו פפטידים כמו גם במונו אמיניים, כימיקלים שהגוף מייצר, עשויים להוביל להפרעות אכילה שונות (הפרעות אכילה מסוג אנורקסיה, הפרעות אכילה מסוג בולימיה, הפרעות אכילה אכילת יתר). נוסף על כך מעט אנדורפין גורר ערך עצמי נמוך והגדלת הסיכוי להתנהגות התמכרותי, אלה מובילים גם הם לסוגיות שונות של הפרעות אכילה.

גורמים הקשורים להתפתחות המובילים למצב של הפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת:

ההליכים ההתפתחותיים של כל אדם ואדם עשויים להשפיע באופן ישיר על הסיכוי להתפתחות של הפרעות אכילה כאלה ואחרות:

  • סיבות שונות הגורמות להתפתחותן של אותן הפרעות אכילה שונות הן סיבות טראומטיות עקב אי הערכה עצמית , דחייה ואבדון במהלך שנות ההתבגרות.
  • סיבות נוספות להתפתחות של הפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת הם צריכת סמים שונים ומשקאות אלכוהוליים. צריכה של אלה עשויה לגרום לאותו אדם לסבול בעתיד מ הפרעות אכילה כאלה ואחרות, אך בעיקר הפרעות אכילה מסוג בולימיה ולהיפך.

המשך בחלק החמישי של המאמר העוסק בהפרעות אכילה בקרב האוכלוסייה המבוגרת.

פורסם בקטגוריה הפרעות אכילה יעל פינצ'וק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.